Actie Tanzania Hospitaal Rotary Club Oldebroek-


Jubileumactie Kishuro in Tanzania                            

WAT MOET ER GEBEUREN

Rotary Club Oldebroek bestond in 2008 50 jaar. Indertijd reden genoeg om een jubileum project groots aan te pakken. Gedurende 2007 en 2008 hebben we als club en leden afzonderlijk een aantal grote en kleine acties gevoerd om geld voor dit doel te genereren. Wij wilden ten minste € 50.000,- bij elkaar brengen ten behoeve van een kliniek in Kishuro in het westen van Tanzania. Uiteindelijk heeft het project mede dankzij een grote gift van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling; de NCDO, een bedrag opgebracht van maar liefst € 89.000. ncdo

Een aantal leden is ter plaatse geweest en heeft gezien hoe goed het geld besteed kan worden. De kliniek in Kishuro, mede opgericht door Rotarydokter Erik de Vries, kan nu gerenoveerd worden. Een film gemaakt tijdens een van de bezoeken is hier te zien. Er zijn o.a. een polikliniek, een verlosafdeling, een laboratorium en verpleegafdelingen. De renovatie zal meerdere jaren in beslag nemen en het bedrag wordt gefaseerd ter beschikking gesteld.

De club en leden individueel hebben acties gestart en donaties gedaan. Zo heeft Hans Schroten in 2007 de 4-daagse van Nijmegen voor Kishuro gelopen en hij heeft daarbij € 6.000,- bij elkaar gelopen voor de actie. Voor een foto of filmverslag klik hier. Ook de opbrengst van de 4x4wintertrail in 2007 werd volledig aangewend voor Kishuro. De opbrengst hiervan was ruim € 36.500,-. Klik hier voor meer info over de 4x4wintertrail.

Op 14 Mei 2008 is een jubileumconcert gegeven in de grote kerk van Elburg waaraan bekende artiesten hun medewerking verleenden. Het Holland Boys Choir, Jan Vayne en Martin Mans onder leiding van Pieter Jan Leusink. Alle opbrengsten waren uiteraard bedoeld voor ons jubileumproject. 

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks doneren. Het rekeningnummer van de Stichting Community Service van de Rotary Club Oldebroek is 11.95.28.622 van de RABO bank te Wezep o.v.v. Actie Tanzania Hospitaal.

terug naar boven