Verslag van Hans na 200 km zwoegen voor Kishuro
Klik op foto voor vergroting.

Lieve Mensen,

De 4 daagse zit er op, ik heb mijn doel bereikt.

Zoals gemeld, in de 1e mail om jullie uit nodigen de 200 km te sponsoren, ben ik inderdaad mezelf deze week verschillende keren tegen gekomen.
Maandag laat naar bed, ik wou de gezelligheid niet missen, anderhalf uur slaap en dan om 4 uur beginnen. Dus 's avonds om zeven uur, in de stoel, als een blok in slaap gevallen. Later in de week heb ik beter opgepast. En het feest aan mij voorbij laten gaan. De week vorderde en had met veel mensen, via sms of telefoon, contact gehad. Dat deed me zeer goed, er waren dagen, dat er 40 tot 50 sms berichten waren. Ik kon ze allemaal niet meer beantwoorden en had er ook de puf niet meer voor.
Donderdag en vrijdag heb ik meerdere keren hulp gehad van derden ( Rode Kruis en Zorgverzekeraar VGZ) om mijn benen te masseren of te koelen met ijs. De spieren van mijn benen waren erg hard, er zat veel melkzuur in. Dit kan gebeuren als je ongetraind begint. En mijn enkels werden steeds dikker en zijn nog steeds dik. Donderdag en vrijdag hebben mensen mij na afloop op de fiets geholpen, ik kon mijn benen amper meer bewegen. Fietsen gaat dan wel. Vrijdag de laatste dag- de laatste 7 km ben ik gestrompeld naar de finish. (Zie ook het filmpje)
Emotioneel kreeg ik het ook moeilijker, Ik wou wel, maar mijn lichaam begon te stribbelen. Meerdere mensen die ik aan de telefoon kreeg, hebben misschien iets gemerkt maar je wou het niet laten merken, maar ik had tranen in de ogen als ik een bekende stem hoorde. Ik was soms stuk, vooral toen ik Heine Mulder zag liet ik mijn tranen de vrije loop.
De ongeveer 200 sms-jes van afgelopen week ben ik nu aan het verwerken. Meerdere personen hebben via sms nog toezeggingen gedaan of bedragen veranderd. Ik zag op de mail dat, Ab Kloosterziel werd verwisseld met Wim Kloosterziel, Wim deed later een toezegging. In totaal is nu 5705 euro toegezegd. Ik dank een ieder, voor zijn bijdrage op wat voor gebied dan ook sms, toezeggingen, telefoon, aanwezigheid-. en ook naar Peter van Andel die elke dag de mail verzorgde.

De hamvraag: doe je het volgend jaar weer ongetraind: NEE

Groet, Hans Schroten