Enkele projecten Rotary Club Oldebroek-Elburg

Enkele afgeronde projecten
 

 

header Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden

SPGIJ

Overhandiging magnetron en vaatwasser aan Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden.

De Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden is een stichting met een manege die dagelijks aangepast paardrijden en huifbedrijden voor ongeveer 150 verstandelijk, lichamelijk, visueel en/of meervoudig gehandicapten verzorgt die voor een deel uit het clubgebied van onze club komen.

Website: http://spgij.nl/

  terug naar boven

section
home
header Jeep Challenge 2013

Vrijdag 18 oktober organiseerden wij de Jeep Challenge 2013 in samenwerking met Auto Palace Zwolle en JEEP. De opbrengst van € 5250,- kwam ten goede aan de stichting voedselbank Elburg-Oldebroek.

Voor foto's klik hier.
LOCO opname klik hier.

  terug naar boven

section
home
header Leo Blokhuis

Leo BlokhuisWij organiseerden een benefiet bijeenkomst voor de lokale voedselbank op donderdag 28 maart 2013. Spreker was de van radio en TV bekende “popprofessor” Leo Blokhuis. Leo is o.a.bekend als duopresentator met Matthijs van Nieuwkerk van het televisieprogramma Top 2000 a gogo. Verder schreef hij boeken over popmuziek en samen met zijn vrouw Ricky Koole treed hij op in de theaters door het hele land.

De opbrengst van deze avond, ca. € 4.500,-, kwam volledig ten goede aan de voedselbank Elburg/Oldebroek. Tijdens de avond was het tevens mogelijk om boeken te kopen en deze door de de auteur persoonlijk te laten signeren.

Foto's van de avond hier en hier

Video Locourant: napraten met Leo Blokhuis

  terug naar boven

section
home
spacer
header Willemijns Wens

De Wezepse Willemijn is een 4 jaar oud meisje met neuroblastoom. Dit is een zeldzame en agressieve vorm van kinderkanker, waarbij de overlevingskans in Nederland slechts 20% is. In Amerika is een behandeling (immunotherapie) ontwikkeld die Willemijn een grotere kans geeft om haar ziekte te overwinnen. Om het gezin de mogelijkheid te geven samen in Amerika te kunnen verblijven tijdens deze behandeling is geld nodig en om dit bijeen te brengen is de Stichting Willemijn’s Wens opgericht.

Rotary Club Oldebroek heeft € 500,- gedoneert aan de Wezepse stichting Willemijns Wens. Meer info op de site van Willemijns Wens

  terug naar boven

section
home
spacer
header 4x4wintertrail 2012

Met de opbrengst van de 10de 4x4wintertrail In 2012 werd het jeugdfonds van Rotaryclub Oldebroek "PRETlicht voor kids" gesteund. Vanuit dit fonds worden minder bedeelde kinderen uit de gemeenten Oldebroek en Elburg waar nodig financieel ondersteunt.

  terug naar boven

section
home
spacer
header 4x4wintertrail 2011

TjommieDe opbrengst van de 4x4wintertrail in 2011 kwam ten goede aan de Tjommie Foundation die zich ten doel heeft gesteld de bevolking van het Zuid-Afrikaanse township Elandsdoorn te ondersteunen. In het township Elandsdoorn op het platteland van Zuid-Afrika ontbreken de meest basale voorzieningen zoals schoon drinkwater, medische zorg, werkgelegenheid en scholing. De armoede is groot en mogelijkheden om iets op te bouwen zijn er niet.

Het ontwikkelingsprogramma van Hugo en Liesje Tempelman brengt daar verandering in en de TJOMMIE Foundation helpt hen daarbij.

Meer info of Tjommie worden kan via de site www.tjommie.nl

  terug naar boven

section
home
spacer
header Noordveluwse kinderen wandelen voor water

Zeven Rotaryclubs op de Noordoost Veluwe hebben zich ingezet voor een groot project met als goed doel het bekostigen van watervoorzieningen op het platteland van Tanzania. Honderden leerlingen uit groep 7 en 8 zullen op 23 maart door middel van een sponsorloop geld inzamelen.
Wandelen voor Water is een landelijke actie van Aqua4all met als doel leerlingen uit Nederland te laten ervaren wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen. De kinderen laten zich sponsoren door familie en vrienden en met de opbrengst worden drinkwater- en sanitaire voorzieningen gefinancierd.

De Rotaryclubs van Oldebroek, Hattem/Heerde, Epe, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Ermelo/Putten ondersteunen dit project van harte en hebben scholen benaderd om hun leerlingen mee te laten doen. “De leerlingen krijgen een rugzak met daarin zes liter water en daarmee gaan ze ongeveer zes kilometer lopen,” vertelt Simon Slot, lid van Rotary Oldebroek en coördinator van het project. “Er worden op de scholen gastlessen gegeven in februari om de kinderen ook bewust te maken van hoe belangrijk en hoe vanzelfsprekend voor ons schoon drinkwater is. Vrijwilligers van de Rotaryclubs, maar ook ouders en leerkrachten zullen de routes uitzetten. Alleen al van de basisscholen in Wezep doen bijna 500 leerlingen mee en in de totale regio van de zeven Rotaryclubs zijn we al over de 1500 leerlingen. We hopen echt ontzettend veel geld te kunnen genereren, mede doordat International Child Support erachter staat en Wilde Ganzen erkent dit project ook. Juist deze instanties hebben ervaring in ontwikkelingslanden en kunnen structureel iets betekenen voor mensen in ontwikkelingslanden.”

Voor filmpje klik hier

Voor foto's klik hier

  terug naar boven

home
spacer

header 4x4wintertrail 2010

De opbrengst van de 8ste 4x4wintertrail van 2010 kwam ten goede aan extra voorzieningen voor bewoners van de woonservicegebouwen Weidebeek en Turfhorst te Wezep. Aan Weidebeek konden we een bijdrage leveren voor de aanschaf van een side-by-side fiets (foto's hier). Hiermee hoopt men zowel de bewoners in beweging te houden alsook hen buitenlucht en sociale contacten te kunnen bieden. Op Turfhorst was men bezig om een ontmoetingsruimte te realiseren. DeltaWonen had daarvoor een ruimte gevonden. De aankleding hiervan werd echter niet door DeltaWonen verzorgd, met name ook voor het keukenblok. Hieraan zal vanuit de opbrengst een bijdrage worden geleverd.

Verder werd € 10.000,- bijgedragen aan het regioproject van diverse Veluwse Rotary clubs.

  terug naar boven

section
home
spacer
header 4x4wintertrail 2009

Het hoofddoel van de zevende Wintertrail in 2009 was de Stichting SODA (Stichting ondersteuning doctors for life Africa). Ook ging een gedeelte van de opbrengst naar Weidebeek in Wezep, een instelling voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en de afdeling Kinderoncologie van de afdeling Radiotherapie van het AMC te Amsterdam.

 

 

  terug naar boven

section
home
spacer
header 4x4wintertrail 2008

ambulancewensMet de 6de 4x4wintertrail steunden we de Stichting Ambulance Wens. Deze stichting is opgezet als aanvulling op de verzorging van terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten.

De missie van de stichting is om iedere terminale patiënt die aandacht te geven die hij/zij verdient, zodat de patiënt niet hoeft te overlijden zonder dat één van de laatste wensen is gerealiseerd. Door het meemaken van deze gebeurtenis kan er wellicht voor de patiënt zelf en diens omgeving weer een beetje licht komen in die laatste dagen. Wij konden € 30.000,- overmaken wat door de stichting zeker goed besteed zal worden.

 

  terug naar boven

section
home
spacer
Jubileumproject voor Kishuro

Rotary Club Oldebroek bestond in 2008 50 jaar. Reden genoeg om een jubileum project groots aan te pakken. Gedurende 2007 en 2008 deden we een aantal grote en kleine acties om geld voor dit doel te genereren.Wij wilden ten minste € 50.000,- bij elkaar brengen ten behoeve van een kliniek in Kishuro in het westen van Tanzania. Uiteindelijk is het bedrag veel hoger uitgevallen. Meer info klik hier.

terug naar boven

section
home
spacer
4x4wintertrail 2007

Met de opbrengst van de 5de 4x4wintertrail steunden we ons jubileum project ten behoeve van een kliniek in Kishuro in het westen van Tanzania. De opbrengst (recordbedrag van € 36.500,-) zal geleidelijk worden uitgegeven aan het project. Een aantal leden is ter plaatse geweest en heeft gezien hoe goed het geldbesteed kan worden. De kliniek in Kishuro dient gerenoveerd te worden. Er zijn o.a. een polikliniek, een verlosafdeling, een laboratorium en verpleegafdelingen. Wij willen met uw hulp geld genereren om de gebouwen op te knappen en om de stroom- en watervoorziening te repareren. Niet via allerlei hulporganisaties, maar rechtstreeks en graag met u! Meer en foto's over het doel  hier ....

  terug naar boven

Donatie aan Het Baken in Elburg

Protestants Christelijke Stichting voor Zorgverlening "Het Baken" heeft uit de opbrengst van de 4x4wintertrail 2007 € 2.500,- ontvangen. Dit bedrag is gebruikt om en computerruimte in te richten voor de bewoners van Verpleeghuis de Voord in Elburg.

klik voor foto's

  terug naar boven

Donatie aan Myosotis

Uit handen van Erik de Vries van Rotary Oldebroek ontving Verpleeg- en Reactiveringscentrum Myosotis in Kampen vorige week een cheque ter waarde van € 500.

myosotis.jpg (137831 bytes)  Klik om te vergroten

Locatiemanager Bert Penninkhof en activiteitenbegeleidster Christa Koek waren erg blij met de gift. “Het geld is besteed aan een badkamer met zintuigactivering,” aldus Christa. “In deze badkamer geven we individuele aandacht aan diepdementerenden, juist voor die groep willen we iets extra’s bieden. De badkamer is speciaal ingericht om de zintuigen te stimuleren, prikkels voor het gevoel, de tast, gehoor en visueel vermogen. Lichtjes, muziek, vogelgeluiden of kabbelend water en het bad kunnen deze mensen nog enigszins laten genieten.”

  terug naar boven

4x4wintertrail 2006

Voor de 2006 editie 4x4wintertrail werden diverse lokale doelen gezocht. Met de opbrengst van de inmiddels 4de wintertrail steunden we dus meer dan één doel. O.a. ten behoeve van een logeerhuis in Wezep dat de mogelijkheid tot logeren biedt voor mensen met een ernstig meervoudige handicap. 

schild2006geel.jpg (213821 bytes) 4x4wintertrail 2006

  terug naar boven

section
home
spacer
Marijke van de Poll in Nigeria

Marijke van de Poll verricht als fysiotherapeute werkzaamheden in het droge binnenland van Nigeria. In het noorden is zij werkzaam in opdracht van de Leprabestrijding en de Baptisten Gemeente. D.m.v. een presentatie kregen wij beelden te zien van haar woonhuis en de patiënten in de ziekenhuizen
en over de diverse werkzaamheden. 
Marijke haar werk is verdeeld over twee ziekenhuizen. De ene voor Leprapatiënten en de andere voor Noma patiënten. Indien lepravlekken vroegtijdig geconstateerd worden, kan men de ziekte nog bestrijden. De wereld gezondheidsorganisatie verstrekt medicijnen in de vorm van Multy Drug therapy. Marijke zorgt voor oefeningen indien men aangepaste schoenen en hulpbeugels heeft. 
Noma is een ziekte aan het gezicht met name de kaak, patiënten kunnen hun mond niet open krijgen. De oorzaak daarvan is slechte voeding en mondhygiëne. De hulp bestaat uit o.a. een huidtransplantatie, waarna Marijke fysio moet toepassen voor de mondbewegingen, voordat alles weer gaat vastzitten.

sokoto (2).jpg (169642 bytes) Klik om te vergroten sokoto (0).jpg (124833 bytes)

Marijke krijgt van onze club een bijdrage van € 5.000,--, waarvan op de club ter plekke alvast een cheque aangeboden werd door Hans van € 2.000,--. 
Voor Marijke is in het vooruitzicht gesteld een verdubbeling wat dus kan resulteren in € 10.000,--. Het geld wordt besteed aan apparatuur voor chirurgische ingrepen. Ze neemt de apparatuur zelf mee het binnenland in.
Prachtig wat een inzet Marijke heeft, een goed doel, wij waarderen dit enorm, vandaar ook onze gift.

  terug naar boven

4x4 wintertrail 2005

In 2005 was het doel van de 4x4 wintertrail een internationaal doel in samenwerking met een lokale Rotaryclub in Colombo op Sri Lanka om hulp te bieden bij de wederopbouw van scholen na de Tsunami aldaar. Zie voor meer info op de 4x4wintertrail website.

schild2005paars.gif (86283 bytes) 4x4wintertrail 2005

  terug naar boven

Las Tias in Léon Nicaragua

Las Tias is in 1989 opgericht door een groep van zes ondernemende vrouwen in Léon die zo’n 600 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar ondersteunen en begeleiden op het gebied van onderwijs, sport, kunst en gezondheid. Tot op heden wordt dit nog steeds gerund door deze vrouwen. 

lastias.JPG (234975 bytes)  Klik om te vergroten

Op 15 januari 2006 gaan Wencke Schoorlemmer en Marieke Peet uit Deventer naar Nicaragua om vrijwilligerswerk te doen. Ze geven aandacht aan de kinderen, bieden hulp bij het maken van huiswerk, geven Engelse les, organiseren en ondersteunen diverse activiteiten, verzorgen de jonge kinderen, geven voorlichting over de gevaren en gevolgen van druggebruik en zijn betrokken bij het verbeteren en vervangen van materiële zaken. 

Tevens willen ze op financieel vlak hulp bieden. Zij zien erop toe dat het geld efficiënt besteed wordt en terechtkomt bij degenen die dat het hardst nodig hebben. Zij hebben een website waarmee ze iedereen op de hoogte houden van de activiteiten en de uitgaven die gedaan worden met het geld dat zij hebben ingezameld. (www.lasdosnicas.tk). Rotary Club Oldebroek wilde dit initiatief graag steunen met € 500,- 

  terug naar boven

4x4 wintertrail 2004 tbv het Kooiveen Oldebroek

Op 5 februari 2005 is tijdens het Open Huis ter gelegenheid van de ingebruikname van het Woonzorgcentrum voor gehandicapten “Het Kooiveen”te Oldebroek een cheque ter waarde van €4500,- overhandigd aan de bestuursleden van de gelijknamige stichting.

Het geld was opgebracht bij de 4x4wintertrail, die op 11 december 2004 door de Rotaryclub Oldebroek was georganiseerd en zal worden aangewend voor aankoop van materialen ten behoeve van de dagbestedingsruimte en de snoezelkamer in Het Kooiveen.

chequekooiveen.jpg (40275 bytes)

Klik om te vergroten

schild2004bl.jpg (65000 bytes)

 De 4x4 wintertrail is een jaarlijks terugkerend evenement voor bezitters van een 4-wielaangedreven auto, waarbij zij de mogelijkheden van hun voertuig in het terrein kunnen verkennen. Ook komend najaar, en wel op 10 december zal voor de derde keer de wintertrail worden georganiseerd, ditmaal ten behoeve van de wederopbouw van getroffen gebieden bij van de Tsunami van 2e kerstdag 2004.

  terug naar boven

Project in Covasna Roemenie

Het project ten bate van de kleine, vaak (zeer) arme boeren in het aan de voet van de Karpaten gelegen provinciestadje COVASNA (Roemenie) is op 1 mei 2004 met succes afgerond.
Sinds 1990 bestaan er vanuit Elburg goede contacten met deze gemeente. Aan ziekenhuis, scholen en landbouw is veelvuldig en zeer gevarieerd hulp verleend. (Zeker ook in structureel opzicht)  

sfantu.jpg (301744 bytes) Klik om te vergroten.

Vanaf begin 2000 werd er actie gevoerd voor een passend afscheidscadeau. De wens van een brandweerauto kon heel snel vervuld worden. Het verzoek tot het oprichten van een pasteuriseer-bedrijfje om de kleine boeren te helpen meer geld voor hun melk te ontvangen, dat dan weer ten goede zou kunnen komen aan allerlei voorzieningen voor hun landbouw-bedrijfjes, kostte wel wat meer moeite.
Ook onze rotaryclub heeft veel bijgedragen tot het welslagen van dit project. Het door de club beschikbaar gestelde bedrag van € 3.500,- kon dankzij bijdragen van het DDF (verdubbeling), Rofo-Evanston (wederom verdubbeling) en de stichting Maatschappelijk Werk in Rotaryverband verhoogd worden tot ca. € 17.000,-.
De aanvraagprocedure verliep super snel: aanvraag ingezonden maart 2002, goedkeuring ontvangen december 2002. In september 2003 werd het project grotendeels afgerond en het ingediende final-report werd direct goedgekeurd (dec. 2003). Kan hierbij gesproken worden van een snelheidsrecord?
De bijdragen van de ingeschakelde Roemeense rotaryclub te Sf. Gheorghe, zowel in financieel opzicht (gering bedrag) als in natura, zijn prima van pas gekomen. Grote waardering bestaat ook voor de advisering bij de begeleiding van de bouwwerkzaamheden door diverse leden van genoemde club. Aan de doelstelling van de Rotary Foundation als wezenlijk onderdeel van avenue 4 
(International Service), is door het verlenen van hulp aan bovengenoemde boerenbedrijven en de hieruit voortvloeiende samenwerking op internationaal gebied met name met genoemde rotaryclub in ruime mate voldaan.

  terug naar boven

4x4 wintertrail 2003 
Zand, water en machines. Op 6 december 2003 werd door ons op de crossbaan in Heerde een wintertrail voor 4x4 wagens georganiseerd ten bate van de wereldwijde actie 'Polio de wereld uit'. 

klik om te vergroten

De 4x4 Wintertrail bleek een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit te oefenen op met name mannen. Met drommen kwamen ze af op de actie ten bate van 'Polio de wereld uit'. 4WD-bezitters mochten hun voertuig gebruiken waarvoor het eigenlijk bestemd is: raggen door ruig terrein. Wij hadden een parcours uitgezet, compleet met waterbak, zandheuvels en heel veel blubber. Vooral dat laatste stemde tot groot genoegen bij de pakweg 170 deelnemers en tot veel hilariteit bij de toeschouwers. Zij genoten met volle teugen hoe de deelnemers met slippende banden en gierende motoren zich een weg probeerden te banen door de diepe modder. 

De vreugde werd nog groter als de sleepkabel te voorschijn werd gehaald om een gestrande auto vlot te trekken. Dat is nou het leuke aan deze sport: mannen worden weer kinderen, meent een deelnemer, die juist met veel moeite zijn jeep door de waterbak wist te krijgen. Het is iedere keer weer een uitdaging om ergens door te komen. En als je vast komt te zitten, dan is er altijd wel iemand bereid om je eruit te trekken. Eigenlijk is het een grote familie. Sommigen netjes gekleed in colbert en stropdas maar desondanks tot de knieen in de modder, iets wat hen nauwelijks scheen te deren. Sterker: het plezier viel met bakken tegelijk van de gezichten te scheppen. 

Voor de meeste deelnemers aan de Wintertrail was het de mogelijkheid om hun 4WD, die zij normaal alleen op het asfalt besturen, eens voor het echte werk uit te proberen. Bang voor een vieze auto hoefden ze daarbij niet te zijn. Tegen betaling van € 5,- konden zij hun wagen na afloop meteen laten spuiten door een lid van onze club. 

Voor kinderen was er ook wat te beleven. Zij konden meerijden met Camel Trophy auto's die hun diensten spontaan hadden aangeboden. Jammer genoeg was daar niet zoveel animo voor, waarschijnlijk in verband met Sinterklaas. Voor het overige was de Wintertrail een groot succes. De opbrengst voor 'Polio de wereld uit' bedroeg ruim € 5.000,- 

De wintertrail voor 4x4 wagens is nu een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd voor een goed doel. Via de 4x4 wintertrail website kan men zich aanmelden en bovendien foto's van voorgaande jaren bekijken.

  terug naar boven

Wenskaartenactie t.b.v. zorgboerderij Wezep
Janet Fijn-van Oene en Johannette van Oene-Kragt gaan een Zorgboerderij oprichten voor verstandelijk gehandicapte medemensen. De Zorgboerderij wordt gevestigd aan de Duivendansweg 18 in Wezep.

 

Het doel dat Janet en Johannette voor ogen staat is het geven van een prettige dagbesteding aan mensen met een verstandelijke handicap. De intentie is om de mensen actief te laten deel nemen aan de werkzaamheden rondom het boeren bedrijf. Ze verzorgen de dieren, bewerken en onderhouden de siertuin en de moestuin, schilderen materiaal en kunnen touwdraaien. 


Overhandiging van de cheque door Rotary voorzitter Ruud Koele

De bouw aan de Duivendansweg in Wezep is medio Juli 2002 van start gegaan en maart 2004 was de officiele opening.
Rotary Club Oldebroek wilde dit project dan ook graag ondersteunen. Daarom organiseerde de club een wenskaartenactie. De op de kaarten afgebeelde kunstwerken werden gemaakt door Andries van der Beek, lid van de R.C. Oldebroek, classificatie Schone Kunsten. Hij stelde zijn kunstwerken beschikbaar ter ondersteuning van de Zorgboerderij. De actie bracht bijna € 8.000,- op waarvoor een stevig hek rond het weiland kon worden geplaatst. Behalve financieel kon en kan Rotary Club Oldebroek ook op andere, meer administratieve, vlakken ondersteuning verlenen.

Klik hier om naar de website van Zorgboerderij Benjamin te gaan.

  terug naar boven

Schoolproject Okahandja Namibie
De Stichting Community Service van Rotary Club Oldebroek organiseerde in 2001 voor de eerste keer een wenskaartenactie.
Deze actie is onlangs afgesloten en de opbrengst, een bedrag van € 5.899,-, is tijdens de clubbijeenkomst op 25 april 2002 symbolisch door Andries van der Beek overhandigd aan de coordinator van Youth for Christ, mevrouw A.A. Barzilay-Bastiaans uit Wezep. Het geldbedrag is bestemd voor de in Okahandja - Namibie - op te richten school voor vak- en beroepsonderwijs, waar onderwijs geboden gaat worden aan kinderen uit de weeshuizen van Youth for Christ, aan zwerfkinderen uit Okahandja en aan kinderen uit de sloppenwijken van deze plaats. Deze kinderen hebben geen andere mogelijkheid om onderwijs te volgen. Door een school te stichten krijgen ze toch een kans op een toekomst, waarin ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. 
Bovendien wordt op deze manier het dreigend tekort aan vakmensen in Namibie teruggedrongen en krijgen zij de kans om mee te werken aan het opbouwen van een gezonde economie. Andries van der Beek, kunstenaar en lid van rotaryclub Oldebroek, heeft een aantal van zijn werken voor deze wenskaartenactie beschikbaar heeft gesteld en in het kader van deze actie veel coordinerende werkzaamheden verricht. Mw. Barzilay zal daarom aan Youth for Christ Namibie voorstellen de naam van Andries van der Beek aan het teken- of schilderlokaal van de school te verbinden.

  terug naar boven

Water voor scholen op de Filippijnen
De scholen in de omgeving van Kalookan City op de Filippijnen moesten het tot enige tijd geleden zonder drinkwater stellen. Door een actie van R.C. Oldebroek zijn er nu waterputten geslagen en pompen aangebracht. Dit waterproject was ooit voor World Community Service aangedragen door RC Sampaguita-Grace Park op de Filippijnen. Met die club is door Rtn. Kees van den Bosch (Commissaris Rotary Foundation RC Oldebroek) contact opgenomen aangezien er voor een dergelijk doel € 5.000,- beschikbaar was voornamelijk opgebracht d.m.v. de actie "Rolling Oldies" (i.s.m. RC Zwolle-Noord en RC Zwolle IJsselland). Dit bedrag werd door de Rotary Foundationcommissie van district 1560 verdubbeld. De Filippijnse Club droeg 1.000 dollar bij wat door de RF commissie aldaar ook werd verdubbeld. Daarmee was het beschikbare bedrag opgelopen tot 15.000 dollar. Oud-gouverneur district 1560, en tevens clublid van RC Oldebroek, Henk van Dijkhuizen wees de weg m.b.t. het verkrijgen van een Matching Grant wat nogmaals een verdubbeling zou betekenen. 'Evanston' (Rotary International) bleek hier inderdaad toe bereid waardoor het Filippijnse waterproject uiteindelijk met 30.000 dollar kon worden ondersteund. Door deze actie kunnen zeker 25.000 scholieren weer normaal drinkwater gebruiken.

  terug naar boven

Stroomvoorziening Rubya Hospital in Tanzania
Rotarian Nol de Kok loopt al vele jaren de Vierdaagse van Nijmegen. Hij had het idee opgevat om er een sponsor actie voor het Rubya Ziekenhuis in Tanzania aan te koppelen. Behalve Nol de Kok liepen Greet Masselink-Broekhuizen (lid Innerwheel Oldebroek), Bert Koller (lid RC Oldebroek) en Frank Remerie mee. De leden van RC Oldebroek en niet te vergeten van RC Bad Oeynhausen/Minden (Contactclub Duitsland) konden een bedrag per kilometer sponsoren. De opbrengst, een bedrag van € 3.487,- kon tijdens een clubbijeenkomst worden overhandigd aan Eric de Vries (lid RC Oldebroek) en zijn echtgenote Fia Reineke die beiden enige tijd voor Memisa in het Rubya Hospital hebben gewerkt. Mede dankzij deze bijdrage kan de stroomvoorziening in het ziekenhuis weer in orde worden gemaakt.

terug naar boven